U bent hier

Over ons

De rijkgevulde geschiedenis van Meubelen Van Wettere verdient een kort woordje uitleg, zodat u als klant weet dat wij kunnen bogen op een expertise en vakmanschap dat reeds 60 jaar met veel ijver en enthousiasme beoefend wordt. Laat u inspireren door onze traditie en ons verhaal…

 

Oprichter Gerard Van Wettere

Meubelen Van Wettere werd in 1954 eigenhandig gesticht door Gerard Van Wettere, afkomstig uit Dikkelvenne (een deelgemeente van Gavere), die deze eenmanszaak in de loop van de decennia zou doen uitbloeien tot een gevestigde waarde in de meubelsector.

 

Gerard genoot zijn opleiding als meubelmaker aan de technische nijverheidsschool Campus Glorieux in Oostakker. Voor de oprichting van Meubelen Van Wettere ging hij aanvankelijk aan de slag als gediplomeerd meubelmaker in een kleinschalige meubelmakerij, in een tijd waarin de huidige massaproductie nog in zijn kinderschoenen stond en ambachtelijk maatwerk op lokaal niveau de hoofdtoon voerde. Vakmanschap stond centraal : het grootste deel van het productieproces verliep zuiver handmatig. Zo stamt Gerard nog uit een traditie van authentieke meubelmakers die hout met hun met eelt bedekte handen bewerkten en met veel oog voor detail vorm gaven. Een traditie die nog volop verderleeft in Meubelen Van Wettere vandaag, weliswaar in samenspraak met wat de moderne technologie te bieden heeft.  

 

Na Gerards korte passage in loondienst, besloot hij algauw zijn eigen bedrijf uit de grond te stampen, want ondernemen zat hem nu eenmaal in het bloed. Hard labeur en nauwkeurig precisiewerk waren voor hem een ontembare passie, verknocht als hij was aan het creatieve houtbewerkingsproces.

 

Eerste eigen zaak

Meubelen Van Wettere zag eerst het levenslicht in Elleve (Dikkelvenne), een gehucht temidden een prachtig stuk Vlaams natuurlandschap. Daar, in zijn ouderlijke woning, onder een afdak van slechts 50 m2, realiseerde Gerard zijn eerste projecten, van diverse grootteorde : zowel dakconstructies als keukeninrichting, tot het kleinste nachttafeltje in de slaapkamer toe. Gerard deed het allemaal, en met evenveel zorg, toewijding en overgave, altijd met een luisterend oor voor de bekommernissen van de klant, met wie hij vaak een vertrouwensrelatie onderhield.  

 

In 1962 stichtte hij, samen met zijn echtgenote Maria De Smet, een atelier en een meubelwinkeltje van slecht 100 m2, gelegen langs de Provinciebaan (toen nog de Hundelgemsesteenweg genoemd) in Gavere (Dikkelvenne), Oost-Vlaanderen. Vervolgens werd in 1969 het atelier vergroot tot 350 m2 en ook het machinepark werd grondig uitgebreid. Nauwelijks vijf jaar later, in 1974, kende de meubelwinkel een nieuwe expansie tot 500 m2. Gerards gedreven ondernemerschap wierp duidelijk zijn vruchten af : de vlucht vooruit was een feit.

 

Opvolging verzekerd

Maar ook de opvolging van het meubelbedrijf was verzekerd. In datzelfde jaar namelijk studeerde de oudste zoon van Gerard, Christiaan, af als gediplomeerd houtbewerker aan de Don Bosco Sint-Denijs-Westrem-School voor Wetenschap en Techniek. Ook zijn jongste zoon Luc kreeg de houtmicrobe al van kleinsaf aan mee en hij studeerde dan ook houtbewerking aan het Provinciaal Technisch Instituut (Zottegem) en openbare werken aan Don Bosco Sint-Denijs-Westrem, een richting waar een grote nadruk werd gelegd op tekenvaardigheid, in combinatie met een gedegen wiskundeopleiding. Zijn tekenleraars erkenden Lucs potentieel en wilden hem zien uitgroeien tot interieurarchitect of architect, maar Luc verkoos zijn schouders onder het familiebedrijf te zetten, om de verdere uitbouw van Meubelen Van Wettere te verzekeren.

 

In 1984 werd een nieuwe toonzaal van maar liefst 1500 m2 geopend, een verdrievoudiging van de oppervlakte. Meubelen Van Wettere verdeelde gekende merken zoals : Beka, Auping, Velda, De eiken zetel, Mecam, Recor, Theuns, Karel Mintjes, Perfecta, Rom, Gerlin, Hima, Van Houdt, Neyt, Van Pelt enz. Tot op heden staat Meubelen Van Wettere garant voor kwaliteitsvolle merken, voornamelijk van eigen Belgische bodem, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 

In 1991 vond de wissel van de wacht plaats en namen Gerards zonen Christiaan en Luc de fakkel over als nieuwe zaakvoerders. Het familiebedrijf ging vol vertrouwen een nieuw tijdperk tegemoet.

 

Nieuwe wending: interieurbouw & digitalisering 

In een steeds veranderende marktomgeving, met een sector die langzaamaan verzadigd werd door goedkope massaproductie van lage kwaliteit, stelde Meubelen Van Wettere zich flexibel op, steeds inspelend op nieuwe trends binnen het meubellandschap. Zo gaven Chris en Luc een nieuwe wending aan Meubelen Van Wettere door zich te specialiseren in interieurbouw, om op die manier de eigenheid van Meubelen Van Wettere extra in de verf te zetten. Dit ging gepaard met nieuwe investeringen in het machinepark om nog beter maatwerk te kunnen leveren. Klantgerichtheid was zoals steeds het ordewoord.

 

In 2014 besloten Christiaan en Luc de meubelwinkel van 1500 m2 groot een nieuw elan te geven : een nieuw logo werd bedacht en er werd een gloednieuwe mediastrategie ontwikkeld, waardoor Meubelen Van Wettere nu ook digitaal gaat, met een informatieve website boordevol beeldmateriaal. Neem zeker de tijd om onze website eens grondig uit te pluizen en contacteer ons als u meer specifieke vragen heeft !

 

Kwaliteit aan een scherpe prijs

U merkt het : Meubelen Van Wettere is een familiebedrijf dat voortdurend in ontwikkeling is geweest en nog steeds is tot op heden, gestoeld op een ijzersterke combinatie van zelf vervaardigen van maatwerk en verkopen van merkmeubelen, een uniek concept in de streek. Kortom, Meubelen Van Wettere heeft u, beste klant, veel te bieden, met zowel authentiek maatwerk in eigen atelier als een assortiment aan kwaliteitsmeubelen (u kan bij ons o.a. terecht voor matrassen, boxsprings, relaxen, zetels, tafels en stoelen).

 

Onze blik is onverminderd gericht op de toekomst en op innovatie. Laat u verrassen door het aanbod van Meubelen Van Wettere, want wij zorgen voor een minutieuze uitwerking van alle aspecten van  uw persoonlijke woonbeleving, geheel volgens de wensen van de klant. Onze slogan is kwaliteit aan een scherpe prijs : dit was 60 jaar geleden al zo en ons devies staat vandaag nog steeds als een huis !

 

Dus, waar wacht u nog op ? Aarzel niet langer, kom bij ons langs en bezoek onze vernieuwde toonzaal (absoluut de moeite waard !), en laat u eensklaps ook overweldigen door de prachtige ligging van Meubelen Van Wettere, in een omgeving van ongebreidelde natuurpracht : de groene Scheldevallei en de heuvelachtige Vlaamse Ardennen, meer bepaald de Zwalmstreek !